ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ : ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΕ, ΤΟ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ" ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ, Η.."ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ", ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

"Talk of the town" έχει γίνει η  παραίτηση του Νίκου Καραβαγγέλη από τη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Ποιότητας Ζωής στην Ηλιούπολη. 

Το στέλεχος της ΔΗΜ ΤΟ Ηλιούπολης και της διοικούσας δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" δεν συμπλήρωσε καν πέντε μήνες στη θέση αυτή και παρόλα αυτά υπέβαλλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. 

Θυμίζουμε ότι ο κ.  Καραβαγγέλης είχε προσχωρήσει στην παράταξη του Στάθη Ψυρρόπουλου λίγους μήνες πριν τις δημοτικές κάλπες του Οκτωβρίου του 2023.

Έτσι η θέση του αντιδημάρχου στην πόλη μας που παραμένει βρώμικη από επί εποχής Βαλασόπουλου, έχει πλέον εξελιχθεί σε.."ηλεκτρική καρέκλα". 


Η εκτίμησή μας για... απογοήτευση του αντιδημάρχου Καθαριότητας από μια σειρά γεγονότων 

Ο Νίκος Καραβαγγέλης, ένας άνθρωπος συναισθηματικός και τελειομανής, αφού από τα πόστα που έχει περάσει εργασιακά έχει επιτύχει, δε συμβιβάστηκε με το μέτριο. Δεν έχει καμία σχέση με...καρεκλοκένταυρους, δεν τον ενδιαφέρει το πόστο, αλλά η ουσία.

Εκτίμησή μας, ότι η μικρή βελτίωση της εικόνας της πόλης όσον αφορά την καθαριότητα δεν τον γέμιζε αφού ήθελε η πόλη να είναι πεντακάθαρη. 

Ειδικά στα ογκώδη και αδρανή υπήρχε και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό, τόσο με αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια, όσο και με τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 26/4/2024, άφηνε αιχμές για την αδιαφορία ορισμένων δημοτών, αδιαφορία που τους οδηγούσε να αφήνουν ογκώδη και αδρανή υλικά δίπλα σε κάδους, σε πεζοδρόμια και οπουδήποτε, παραβαίνοντας ουσιαστικά τον κανονισμό καθαριότητας. 

Μάλιστα τους παρακαλούσε να παίρνουν ένα τηλέφωνο να ειδοποιούν το δήμο, μη αφήνοντάς τα ανεξέλεγκτα, καθώς ανθρώπινα χέρια θα τα μαζέψουν πιάνοντάς τους στο φιλότιμο, χωρίς αποτέλεσμα.


Τα πεπραγμένα της διοίκησης του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραβαγγέλη

Στον πρώτο μήνα βγήκε μετά από χρόνια απορριμματοφόρο στους δρόμους της πόλης Σαββατοκύριακο (δείτε εδω).

Βγήκε σε γειτονιά  ακινητοποιημένο επί δημαρχίας Χατζηδάκη όχημα να μαζέψει μπάζα από δρόμο λόγω κατολίσθησης, που ήταν αμάζευτα και οι κάτοικοι το είχαν καταγγείλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (δείτε εδω).

Βγήκε επισης στους δρόμους το πρώτο απορριμματοφόρο από αυτά που είχε παραλάβει η προηγούμενη διοίκηση και δεν έβγαλε ποτέ στους δρόμους  (δείτε εδω).


Το "βομβαρδισμένο τοπίο" που παρέλαβε απ τον προηγούμενο αντιδήμαρχο επί διοίκησης Χατζηδάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι του παραδόθηκε μία ζοφερή κατάσταση, μία πόλη που θύμιζε χωματερή (δείτε εδω και εδω και εδω)

Κάτοικοι τηλεφωνούσαν έως και επι 3 μήνες περιμένοντας να μαζέψει τα ογκώδη και αδρανή υλικά.

Η πόλη θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Κλαδιά, στρώματα, ακόμα και χριστουγεννιάτικα δέντρα "κοσμούσαν" κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Ηλιούπολης.


Η δημοσκόπηση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ και οι ευθύνες Ψυρρόπουλου

Θυμίζουμε ότι στη δημοσκόπηση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ για την καθαριότητα, ανάμεσα σε δέκα προτεινόμενες λύσεις, τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε στην πρώτη θέση η επιβολή προστίμων στους παραβάτες του κανονισμού καθαριότητας. Στη δεύτερη θέση σε σειρά προτιμήσεων είχε αναδειχθεί η λύση της πρόσληψης μονίμου προσωπικού και μονιμοποίησης των συμβασιούχων (δείτε εδω).

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 26/4 η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης κα Θεοδώρα Καραγιαννίδου είχε καταγγείλει ότι μόλις δέκα απορριμματοφόρα βγαίνουν για την περισυλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων κάθε ημέρα στην Ηλιούπολη, λόγω ελλείψεων προσωπικού (δείτε εδω).

Ο δήμαρχος της πόλης δεν στήριξε ουσιαστικά καθόλου τον αντιδήμαρχό του. Δεν έλαβε καθόλου υπόψη τη φωνή των δημοτών και τα αποτελέσματα της δημοσκοπησης του μπλογκ μας.

Όχι μόνο δεν προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά έστειλε και επιστολή για έκτακτη χρηματοδότηση στο ΥΠΕΣ για την ανανέωση των συμβάσεων 142 εργαζομένων (δείτε εδω)!

Από αυτούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΔΗ, τα 44 απασχολούνται στην καθαριότητα (28 καθαρίστριες στα σχολεία και 16 καθαρίστριες στα κτίρια) (δείτε εδω).

Αντί να κόψει τα δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο το χρόνο, τις σπατάλες (πεταμένα λεφτά για τα  email του δήμου, πεταμένα λεφτά στο δημοτικό ραδιόφωνο και άλλα), να αυξήσει τα έσοδα (σχεδόν τζάμπα παραχώρηση χώρων σε μικροπωλητές, σχεδόν τζάμπα παραχώρηση χώρου για θεατρικές παραστάσεις κλπ), να εισπράξει 4 εκατ. απαιτήσεις με ανάθεση σε factor ή με νομικά μέτρα είσπραξης,  έστειλε μία επιστολή που γνωρίζει ότι δε θα λάβει έκτακτη χρηματοδότηση διότι θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου για χρηματοδότηση και άλλων δήμων με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου μας (προβλήματα κερδοφορίας και δραστηριότητας) και άλλα προβλήματα (υψηλό χρέος). 

Έδωσε σημασία σε πολιτιστικά γεγονότα και σε άλλα θέματα που ποσώς ενδιαφέρουν τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες διότι ειδάλλως θα είχαν βγάλει ξανά δήμαρχο τον Γ. Χατζηδάκη!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΡΘΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 1ΟΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ KAI ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ KAI ANHMEΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!