ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΣΕ....ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Πτώση σε σύγκριση με πέρυσι σημείωσε η κατανάλωση στις χειμερινές εκπτώσεις στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Ηλιούπολης, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της πόλης μας ψώνισαν...λιγότερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων ήταν αυτή που "κινήθηκε" περισσότερο.

Κάποιοι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι ο τζίρος τους ήταν αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι και κάποιοι άλλοι (εμφανώς περισσότεροι) ότι σημείωσε "βουτιά".

Μάλιστα αρκετοί έμποροι παρέτειναν τις χειμερινές τους εκπτώσεις και στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σε μία προσπάθεια "ρεφαρίσματος".

Άλλωστε και σχετική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έδειξε ότι τον Φεβρουάριο μία στις δύο επιχειρήσεις περίπου (48%) είχε χειρότερο τζίρο από πέρυσι, το 19,3% ίδιο τζίρο με πέρυσι και το 32,7% αυξημένο.

Για ολόκληρη την εκπτωτική περίοδο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024) 7 στις 10 επιχειρήσεις είχαν μειωμένο ή ίδιο τζίρο με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι καταναλωτές ήταν...."μουδιασμένοι" φέτος στην περίοδο των εκπτώσεων λόγω :

-Αυξημένων καταναλωτικών δαπανών στην προηγούμενη περίοδο (εορτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά)

-Μειωμένου πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος

-Ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης και σε άλλα είδη (κυρίως στο σουπερμάρκετ)


Ρεπορτάζ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ και πληροφορίες από fortunegreece.comin.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

"ΣΤΟ ΧΟΡΟ" ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ-ΠΟΣΟ "ΓΕΝΝΑΙΕΣ" ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ


Photo credit : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ KAI ANHMEΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!