"ΒΟΜΒΑ" ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΦΙΛΗ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΙ ΒΙΤΣΑ-"ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-"ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ" ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στα άκρα τραβάει το σχοινί της αντιπαράθεσης με τους επικριτές του ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος καρατόμησε εν μία νυκτί τους Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα

(δείτε εδώ).


"Στα κεραμίδια" οι διαγραφέντες και στελέχη και δυσφορία στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διαγραφές των στελεχών προκάλεσαν την "έκρηξη" των τριών, με τον επικεφαλή της "Ομπρέλας" Νίκο Φίλη να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι "είναι σε αποστολή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες" (δείτε εδω) και τον Πάνο Σκουρλέτη να μιλά για "παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα που δούλεψαν υπόγεια" (δείτε εδώ).

Έντονη ήταν ακόμη η αντίδραση της νεολαίας του κόμματος που κατηγορεί τον πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη για "αντιδημοκρατικές πρακτικές" και ζητά τη "σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας και την ανάκληση των διαγραφών' (δείτε εδω). 

Αρκετά στελέχη τάχθηκαν στο πλευρό των διαγραφέντων όπως  ο Νίκος Βούτσης (δείτε εδω) ή κατά των διαγραφών αφήνοντας αιχμές κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς (δείτε εδω).


Στο πλευρό Κασσελάκη οι "προεδρικοί"

"Ασπίδα προστασίας" στον Στέφανο Κασσελάκη και κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ύψωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους η Όλγα Γεροβασίλη (δείτε εδω), ο Γιώργος Τσίπρας (δείτε εδώ), η Ελένη Αυλωνίτου (δείτε εδω), ο Νίκος Καρανίκας (δείτε εδω) και άλλα στελέχη, οι λεγομενοι "προεδρικοί".


Zητούν παρέμβαση Τσίπρα οι διαγραφέντες-Παρασκηνιακές διεργασίες και ζυμώσεις για δημιουργία νέας Κ.Ο. εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα οι διαγραφέντες ζητούν παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη μέχρι τώρα σιωπή του δείχνει να συντάσσεται με τους "προεδρικούς-Κασσελικούς" (δείτε εδω).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους διαφωνούντες και οι διαγραφέντες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με βουλευτές για την ανεξαρτητοποίησή τους και τη δημιουργία μίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας (δείτε εδω).


"Γκρεμίζονται" τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Τρίτο ή τέταρτο κόμμα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στα πρόθυρα διάσπασης και διάλυσης με τους ψηφοφόρους του να τρέπονται σε φυγή και σύμφωνα με εκτιμήσεις του έγκυρου fimotro, αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές πίσω από το ΠΑΣΟΚ (δείτε εδω) ή ακόμα και τέταρτο κόμμα πίσω από το ΚΚΕ (δείτε εδω), αφού τα ποσοστά του είναι λίγο πάνω από 10% και γύρω στο 12%.


Mήνυμα προς Τσακαλώτο-Ποια η στάση της Αχτσιόγλου

Με το "τσουνάμι" διαγραφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι δε θα ανεχτεί υπονόμευση και πληροφορίες αναφέρουν ότι στέλνει μήνυμα στους "53" και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι θα είναι οι επόμενοι στο 'μπλοκάκι της διαγραφής".

Την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει η στάση της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι πιο κοντά στα στελέχη της "Ομπρέλας" (δείτε εδω).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ KAI ANHMEΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!