"ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΖΛ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ;;;

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

"Φωτιά" έχουν πάρει οι συζητήσεις των Ηλιουπολιτών και Ηλιουπολιτισσών για την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη".


Οι φωνές στο δημοτικό συμβούλιο 

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πριν ξεσπάσει καβγάς, προς τη λήξη του πιο πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, στελέχη της παράταξης Χατζηδάκη (πλην του κ. Γεωργάκη) ανέβαζαν τους τόνους και είτε συγκρούονταν με την πρόεδρο του ΔΣ κα Κορμά ή απλά μιλούσαν σε υψηλούς τόνους με ένταση. Με αποκορύφωνα τις κραυγές στο τέλος και ενώ μιλούσε ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος, με την αποχώρηση και την πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης από την πρόεδρο.

Δημότες της πόλης μας σχολίαζαν αρνητικά την εικόνα αυτή του δημοτικού συμβουλίου.


"Τα εσωτερικά θέματα..." 

Ο Στάθης Ψυρρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκανε λόγο για εσωτερικά θέματα μετά την ήττα στην παράταξη Χατζηδάκη. Τι εννοούσε άραγε;

Μήπως τη ρήξη στις σχέσεις του κ. Κόκλα με αντιδημάρχους του πρώην δημάρχου; Ή η μετακίνηση του κ. Σταύρου Γεωργάκη, (με το βαρυσήμαντο όνομα των Γεωργάκηδων στην πόλη που οι Ηλιουπολίτες εκτιμούν) στη Λευκάδα δημιουργεί επιπλέον αναταράξεις;


Με το βλέμμα στραμμένο στο....ΠΑΣΟΚ

Την αρχή έκανε ένα από τα ηλιουπολίτικα διαδικτυακά ΜΜΕ, πολύ φίλα προσκείμενο στην παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" που τη στήριξε ανοιχτά στις εκλογές, το οποίο δημοσίευσε άρθρο για....γκρίνιες που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ για δημάρχους που υποστηριχθηκαν ή κατέβηκαν υπό τη σημαία του με αφορμή τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της ΠΕΔΑ, αναφέροντας "Πηγές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ μας ανέφεραν ότι οι γκρίνιες αγγίζουν και το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο...".

"Τη σκυτάλη" πήρε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αντζινάς  ο οποίος με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας του ΠΑΣΟΚ ανήμερα της μαύρης επετείου των Τεμπών έγραψε στα σόσιαλ μίντια : "...γιορτές και μάλιστα κομματικές γιορτές είναι τουλάχιστον άστοχες τέτοια ημέρα".

Η ενασχόληση όμως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δε σταμάτησε, αφού ο πρώην αντιδήμαρχος Κ. Κώστας Σεφτελής πόσταρε στα σόσιαλ μίντια άρθρο του epoli.gr με τίτλο : "Ποιοί πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ;" με αφορμή τη μη εκλογή του Χάρη Δούκα στο τιμόνι της ΚΕΔΕ αναφέροντας ότι "οι 155 ψήφοι που έλαβε η παράταξη Δούκα είναι 20-25 λιγότερες από τις προσδοκώμενες...κάτι που σημαίνει ότι αναζητούνται οι σύντροφοι-εκλέκτορες που πρόδωσαν!".


Τα "καρφιά" για το Στάθη Ψυρρόπουλο 

Ενώ το άρθρο του τοπικού φιλοχατζηδακικού σάιτ "καρφώνει" τον Στάθη Ψυρρόπουλο, ο κ. Σεφτελής δεν αναφέρει το όνομά του παρότι είναι απίθανο να πόσταρε το άρθρο για δήμαρχο επαρχιακής πόλης! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διατηρεί άριστες σχέσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (όπως ο Παύλος Χρηστίδης) και άλλωστε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το ΕΝΑΚ είναι φανατικά μαζί του! Θυμίζουμε ότι ΤΟ του ΠΑΣΟΚ τον στήριξε στο β' γυρο ανοιχτά αποκαλώντας το Γιώργο Χατζηδάκη "απερχόμενο δήμαρχο".

Η αλήθεια όμως είναι ότι με το 9% που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές του 2023 στην Ηλιούπολη που ενδεχομένως να έχει γίνει 15% σήμερα, δε φτάνει για το 25% που έλαβε στον α' γύρο ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη", πόσο μάλλον για το 61%, άρα οι δημότες δεν ψήφισαν και τόσο με κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση την καθημερινότητά τους και τα προβλήματα στην πόλη.


"Πονοκέφαλος" με βάση τι μαρτυρούν τα ποσοστά των κομμάτων

Η αλήθεια είναι ότι η παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" στηρίχθηκε ανοιχτά από την "Πλατφόρμα Διαλόγου και Συντονισμού για την Αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη", την οποία ίδρυσαν στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και από μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που παρέμεινε στο κόμμα ("νεοπροεδρικοί" και "παππικοί" που είναι και αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλιούπολης).

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ από 8,8% (MRB) έως 12% (Pulse), ήτοι 11,4% έως 14% στην εκτίμηση ψήφου, ακόμα και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίξουν ανοιχτά την παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" το 2028 και ψηφίσουν εννέα στους δέκα, το ποσοστό δεν επαρκεί όχι για β γύρο, αλλά υπάρχει κίδυνος για πλασάρισμα στην  3η θέση (η οποία στο δήμο μας έχει ποσοστό 12%-14% συνήθως), με δεδομένη την άνοδο του ΚΚΕ πανελλαδικά και τη δύναμή του στην Ηλιούπολη, αφού έλαβε ποσοστό 12% στις πρόσφατες κάλπες, πριν την άνοδο του ΚΚΕ λόγω της διάσπασης ΣΥΡΙΖΑ και άλλων παραγόντων. 

Να θυμίσουμε ότι όπως στις εκλογές του 2019 έτσι και στις κάλπες του 2023, ο γαλάζιος πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Αναγνώστου στήριξε Χατζηδάκη σε αντίθεση με άλλα στελέχη της τοπικής της ΝΔ, που είτε κατέβηκαν με τον Δημήτρη Ευαγγέλου (Παναγιωτακόπουλος της ΟΝΝΕΔ), ή στήριξαν τον Τάσο Ευσταθίου και τον Γαβριήλ Αραμπατζή στον α' γύρο και τον Στάθη Ψυρρόπουλο στο β' γύρο με ανοιχτές δηλώσεις τους  ή στήριξαν τον Στάθη Ψυρρόπουλο από τον α' γύρο. 

Οπότε τα περιορισμένα ερείσματα στην τοπική του ΠΑΣΟΚ και στην τοπική της ΝΔ σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως δημιουργούν πονοκέφαλο.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΩΣ ΓΓ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Photo credit : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ blog


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ KAI ANHMEΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!