ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ

ΛΑΒΑΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ Β ΓΥΡΟ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ


Σας παρουσιάζουμε την τελική εκτίμηση του μπλογκ μας για το αποτέλεσμα του β' γύρου των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας. Θα ακολουθήσει άλλη μία αύριο το απόγευμα προς βράδυ.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

Χατζηδάκης 39%-51% (κάτω όριο, άνω όριο)

Ψυρρόπουλος 49%-61% (κάτω όριο, άνω όριο)


Χατζηδάκης 45%, 44,49% (μέση τιμή και πρώτη εκτίμηση)

Ψυρρόπουλος 55%, 55,51% (μέση τιμή και πρώτη εκτίμηση)

Η πρώτη εκτίμηση διαμορφώθηκε με βάση τρεις παραμέτρους :



Οι πιθανότητες των γραφείων στοιχημάτων 

Ολες οι εταιρίες στοιχημάτων (Stoiximan Novibet Winmasters και Betshop) στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έδιναν "φαβορί" για τη δημαρχία τον Στάθη Ψυρρόπουλο.

Η μέση πιθανότητα εκλογής που προκύπτει ως ο αριθμητικός μέσος όλων των εταιριών είναι 57,3% έναντι 42,7% του Γιώργου Χατζηδάκη.

Οι πιθανότητες επανεκλογής του νυν δημάρχου κυμαίνονται ανά εταιρία από 38,46% έως 47,95%, ενώ του επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" από 52,05% έως 61,54% (στο παρακάτω γράφημα είναι στρογγυλοποιημένα στον πλησιέστερο ακέραιο, στον πίνακα κάτωθι αναλυτικά)

Οι πιθανότητες εκλογής :






Οι αποδόσεις (ΚΛΙΚ):





Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής μας 

Η κυλιόμενή μας μέτρηση ήταν διαδικτυακή και διενεργήθηκε στο μπλογκ μας ενώ δημοσιοποιήθηκε στα σόσιαλ μίντια (Facebook, Twitter, Instagram) και κυρίως στις ομάδες του Facebook που αφορούν την Ηλιούπολη. Χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή strawpoll (που εξασφαλίζει μία μόνο ψήφο ανά IP).

Στην 1η ερώτηση (που δεν είναι πρόθεση ψήφου) "Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των δημοτών;" 30,51%  απάντησαν ο Γιώργος Χατζηδάκης, περίπου 47,46% ο Στάθης Ψυρρόπουλος και 22,03% (δείτε εδω). 

Με την αναγωγή προκύπτει ποσοστό 60,87% για Ψυρρόπουλο και 39,13% για Χατζηδάκη.

Στη 2η ερώτηση (που δεν είναι πρόθεση ψήφου αλλά παράσταση νίκης) "Ποιός πιστεύετε θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Ηλιούπολης;" η πλειοψηφία (58,33%) εκτιμά ότι θα είναι ο Στάθης  Ψυρρόπουλος έναντι 41,67% του νυν δημάρχου (δείτε εδω).

O μέσος όρος των δύο ερωτήσεων είναι 59,23% για Ψυρρόπουλο και 40,77% για Χατζηδάκη. 


Άλλοι παράγοντες : Η στήριξη από νυν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, πρώην δημάρχους Ηλιούπολης, πρώην υποψήφιους δημάρχους Ηλιούπολης, νυν δημάρχων άλλων περιοχών και κομματικών οργανώσεων της πόλης μας

Η  πλειοψηφία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων άλλων δημοτικών παρατάξεων που έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια στηρίζει στο β' γύρο τον Στάθη Ψυρρόπουλο (δείτε εδω).

Τα κόμματα δεν έχουν δώσει κάποιο χρίσμα στους δύο υποψηφίους. 

Το ΚΚΕ Ηλιούπολης στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης και τον Τάσο Μπουγά που στηρίζει την αποχή/άκυρο και κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Το ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον νυν δήμαρχο απερχόμενο δήμαρχο (δείτε εδω).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης δεν έχει ενιαία γραμμή με στελέχη του  προσκείμενα στους "προεδρικούς" να στηρίζουν Χατζηδάκη  και στελέχη του που είχαν στηρίξει Παπαδάτο και πρόσκειται στην αριστερή πτέρυγα και τάσεις (Κίνηση των 53 κλπ) να στρέφονται κατά του Χατζηδάκη (δείτε εδω και εδω).

Η ΝΔ Ηλιούπολης δεν έχει ενιαία γραμμή, αλλά μερικά στελέχη της είχαν στηρίξει Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή στον α΄γύρο, ενώ στο β' γύρο ορισμένα στελέχη προσανατολίζονται σε Χατζηδάκη (μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αναγνώστου) και ορισμένα στον Στάθη Ψυρρόπουλο (κυρίως "Χαρδαλιακοί" αφού  χατζηδακικοί φλέρταραν με ιωακειμίδικούς δείτε εδω).

Από νυν δημάρχους έχουμε ισοπαλία (Κονδύλης για Χατζηδάκη και Κωνσταντάτος για Ψυρρόπουλο).

Από πρώην δημάρχους υπερτερεί ο Γιώργος Χατζηδάκης (Γιωργάκης και Αναγνώστου έναντι Βαλασόπουλου).

Από πρώην υποψήφιους δημάρχους το κλίμα είναι κατά Χατζηδάκη (Πατσαβός) και υπέρ Ψυρρόπουλου (Πανταζόπουλος) (δείτε εδω).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ KAI ANHMEΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!